مقایسه پنل مانیتورهای TN,VA,IPS که امروزه سوال بسیاری از کاربران به هنگام خرید شده است. هر کدام برای چه کاربری مناسب است؟
در این مقاله قصد داریم با مقایسه پنل مانیتورها TN,VA,IPS به شما در خرید مانیتور کمک کنیم.
هنگامی که برای خرید مانیتور استوک اقدام میکنیم با قیمت های متنوعی روبرو میشیم که اصولا بر اساس سایز مانیتور بخش بندی شدن و با بالارفتن سایز مانیتور شاهد افزایش قیمت هم هستیم .البته واضح هست که هرچی سایز مانیتور بزرگتر باشه بیننده بهتر و راحتر میتونه تصویر رو مشاهده کنه و جدا از اون برای گمیمینگ هم سایز بالای مانیتوردست دوم میتونه یکی از بهترین گزینه ها باشه.اما وقتی سایز مشخصی رو برای مانیتور انتخاب میکنیم گزینه دیگه ای هم نظرمون رو جلب میکنه.رو مشخصات مانیتورهای استوک تو قسمت نوع فناوری یکی از سه گزینه زیر نوشته شده :
۱- فناوری TN
۲-فناوری VA
۳- فناوری IPS
پنلهای TN
پنلهای TN با وجود بهینه شدن ، هنوز هم مشکل زمان پاسخگویی بالا، زاویه دید ضعیف و کیفیت رنگ پایین رو با خود به همراه دارن اما به دلیل قیمت کمتر، هنوز هم در بازار محصولات کامپیوتری و صوتی تصویری، محبوب هستن.
از مزیت نمایشگر های TN زمان پاسخگویی نسبتا بالای اوناست که سبب میشه اون ها برای بازی عالی باشن .
محدودیت و مشکل مربوط به پنل های TN عبارت بودند از :زاویه دید ضعیف و کیفیت رنگ پایین
پنل های VA
مقایسه پنل IPS با پنل VA : ال سی دی “نمایشگر با کریستال مایع” است. امروزه دو نوع پانل ال سی دی در تلویزیون های با نور پس زمینه LED استفاده می شود : در پیمایش سوئیچینگ (IPS) و هماهنگ سازی عمودی (VA). در حالی که آن ها هر دو صفحه نمایش با کریستال مایع هستند، اختلافات زیادی بین عملکرد این دو تکنولوژی وجود دارد.
در پنل های VA
- زاویه دید پایین است.
- زمان پاسخ دهی متوسط
- حساسیت مربوط به ضربه زیاد است.
- کریستال مایع را به صورت عمودی نمایش می دهد.
- قیمتشان به نسبت IPS پایین تر است.
- پراکندگی زیاد نور
- از لحاظ کنتراست به نسبت IPS بالا تر است.
- مناسب برای محیط های تاریک
پنل های IPS
IPS مخفف In Plane Switching و تکنولوژی خاصی مربوط به نمایشگرهای کریستال مایع LCD است که هیتاچی در سال ۱۹۹۰ در ادامه پیشرفتهای صنعت نمایشگر آن را معرفی کرد. در واقع این تکنولوژی برای حل مشکل نمایشگرهای LCD با TN که از سال ۱۹۸۰ معرفی شده بودند، ظهور کرده است.
مهندسان هیتاچی جزئیات عملی مختلفی از فن آوری IPS را به منظور اتصال آرایه ترانزیستور فیلم های نازک به عنوان یک ماتریس و جلوگیری از زمینه های نامطلوب ولگرد بین پیکسل ها ، انجام دادند. هیتاچی همچنین با بهینه سازی شکل الکترودها ، وابستگی زاویه دید را بهبود بخشید. NEC و Hitachi تولید کنندگان اولیه ماتریس فعال با ال سی دی های مبتنی بر فناوری IPS شدند. این یک نقطه عطف برای اجرای ال سی دی های صفحه نمایش بزرگ است که از عملکرد بصری قابل قبولی برای مانیتورهای رایانه ای و صفحه نمایش تلویزیون برخوردار است. در سال ۱۹۹۶ سامسونگ تکنیک الگوی نوری را توسعه داد که LCD چند دامنه را قادر می سازد.
بعداً ، LG Display و سایر تولید کنندگان LCD کره جنوبی ، ژاپنی و تایوانی فناوری IPS را اقتباس کردند.
پنلهای IPS تصاویر را با محدوده گستردهتری از رنگها و روشنایی نمایش میدهند و نسبت به صفحهنمایشهای TN، محدوده گستردهتری از زاویههای مشاهده خوب را ارائه میکنند. در ضمن، پنلهای IPS به اندازه صفحهنمایشهای TN نسبت به لمس مقاومت نشان نمیدهند (صفحهنمایشهای TN تحت فشار، مات و تار میشوند و رنگ آن روشنتر میشود) و به همین دلیل برای صفحات لمسی ایدهآل هستند
نسبت کنتراست در پنلهای ips به نسبت دیگر صفحهنمایشها پایین بوده و از کیفیت کمتری برخوردار است. نسبت کنتراست تفاوت بین تاریکترین و روشنترین قسمت پنل میباشد. این نسبت در پنلهای ips در حدود ۱۰۰۰ و در پنلهای دیگر بین ۳۰۰۰ تا ۶۰۰۰ است
فناوری IPS به طور گسترده در پنل های تلویزیون ، رایانه لوحی و تلفن های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد.
مزیت های مهم پنل IPS
- پنل های IPS از همه زوایای دید رنگی ثابت و دقیق را نشان می دهند.
- بر خلاف LCD های TN ، پانل های IPS هنگام لمس شدن ، کمرنگ نمی شوند. این امر برای دستگاه های لمسی مانند تلفن های هوشمند و تبلت ها بسیار مهم است .
- پنل های IPS تصاویر واضح و زمان پاسخ پایدار را ارائه می دهند.
- زمان پاسخگویی مناسب
- کنتراست بالا
- کالیبره کردن رنگ ها و ارائه رنگ های با کیفیت در نتیجه تصاویر واضح تر و روشن تر
- طول عمر بالا
معایب پنل IPS
. مصرف برق بالا نسبت به پنل TN
. هزینه تولید گران تر نسبت به پنل TN
برای آگاهی بیشتر در مورد مقایسه پنل مانیتورهای TN,VA,IPS میتوانید با شماره های زیر تماس حاصل کنید
۰۲۱۵۵۹۶۰۰۸۱
۰۲۱۵۵۹۷۳۲۷۴